- Кількість слухачів: 10
- Тривалість занять: 22 weeks
Categories: Проф -Тех підготовка
Курси Судового кухаря – ДСПТО 5122.С.56.10-2016
Програма навчання «Кухар судновий»:
- Загальнопрофесійна підготовка
- Професійно-практична підготовка
- Професійно-теоретична підготовка включає предмети:
- Технологія приготування їжі з основами товарознавства;
- Устаткування підприємств харчування та камбузів суден;
- Фізіологія харчування, санітарія і гігієна;
- Організація виробництва і обслуговування;
- Зовнішність, калькуляція і звітність;
- Пристрій судна;
- Організація служби на суднах, боротьба за живучість судна;
- Англійська мова (за професійним спрямуванням);
- Охорона праці.
Матеріально-технічне забезпечення:
Кабінети:
- Технологія приготування їжі з основами товарознавства;
- Пристрій судна;
- Рятувальні засоби;
- Протипожежна безпека;
- Надання першої медичної допомоги;
- Охорона праці;
- Англійська мова та інформаційні технології.
Лабораторія:
- Кухня-лабораторія з залою для дегустації.
Тренажери:
- Використання рятувальних засобів;
- Боротьба з пожежею.
Група:
Не більше 10 слухачів. Навчання в денний або вечірній час.
Тривалість навчання: 22 тижні, включаючи плавальну практику 7 тижнів.
Видані документи:
Слухачі, що успішно завершили навчання, отримують документи державного зразка з обов’язковим внесенням реквізитів до Державного реєстру:
- Свідоцтво кваліфікованого робітника з професії «Кухар судновий» з кваліфікацією «Кухар судновий 4 розряду».
- Свідоцтво «Ознайомлення, початкова підготовка та інструктаж з питань безпеки всіх моряків (МК ПДНВ-78, VI / 1)».
- Підтвердження плавального цензу – 49 діб.
Державні органи, що схвалили підготовку кваліфікованого робітника відповідно до державного стандарту навчання ДСПТО 5122.С.56.10-2016:
- Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України;
- Міністерство праці та соціальної політики України;
- Міністерство інфраструктури України;
- Інспекція з питань підготовки та дипломування моряків України.
Вимоги до слухачів «Кухар судновий»:
- Документ про професійно-технічну освіту з кваліфікацією «Кухар 3 розряду».
- Документ, що підтверджує стаж роботи кухарем 3 розряду не менше 12 місяців;
- Паспорт громадянина України або посвідку на проживання;
- ІПН;
- закордонний паспорт;
- Медична довідка 086-У;
- 3 фотокартки розміром 3х4, матові, без куточка.