Кухар судновий – ДСПТО 5122.С.56.10-2016

Кухар судновий
  • Кількість слухачів: 10
  • Тривалість занять: 22 weeks

Курси Судового кухаря – ДСПТО 5122.С.56.10-2016

Програма навчання «Кухар судновий»:

  1. Загальнопрофесійна підготовка
  2. Професійно-практична підготовка
  3. Професійно-теоретична підготовка включає предмети:
  • Технологія приготування їжі з основами товарознавства;
  • Устаткування підприємств харчування та камбузів суден;
  • Фізіологія харчування, санітарія і гігієна;
  • Організація виробництва і обслуговування;
  • Зовнішність, калькуляція і звітність;
  • Пристрій судна;
  • Організація служби на суднах, боротьба за живучість судна;
  • Англійська мова (за професійним спрямуванням);
  • Охорона праці.

Матеріально-технічне забезпечення:

Кабінети:   

  • Технологія приготування їжі з основами товарознавства;
  • Пристрій судна;
  • Рятувальні засоби;
  • Протипожежна безпека;
  • Надання першої медичної допомоги;
  • Охорона праці;
  • Англійська мова та інформаційні технології.

Лабораторія:

  • Кухня-лабораторія з залою для дегустації.

Тренажери:

  • Використання рятувальних засобів;
  • Боротьба з пожежею.

Група:

Не більше 10 слухачів. Навчання в денний або вечірній час.

Тривалість навчання: 22 тижні, включаючи плавальну практику 7 тижнів.

Видані документи:

Слухачі, що успішно завершили навчання, отримують документи державного зразка з обов’язковим внесенням реквізитів до Державного реєстру:

  • Свідоцтво кваліфікованого робітника з професії «Кухар судновий» з кваліфікацією «Кухар судновий 4 розряду».
  • Свідоцтво «Ознайомлення, початкова підготовка та інструктаж з питань безпеки всіх моряків (МК ПДНВ-78, VI / 1)».
  • Підтвердження плавального цензу – 49 діб.

Державні органи, що схвалили підготовку кваліфікованого робітника відповідно до державного стандарту навчання ДСПТО 5122.С.56.10-2016:

  • Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України;
  • Міністерство праці та соціальної політики України;
  • Міністерство інфраструктури України;
  • Інспекція з питань підготовки та дипломування моряків України.

Вимоги до слухачів «Кухар судновий»:

  • Документ про професійно-технічну освіту з кваліфікацією «Кухар 3 розряду».
  • Документ, що підтверджує стаж роботи кухарем 3 розряду не менше 12 місяців;
  • Паспорт громадянина України або посвідку на проживання;
  • ІПН;
  • закордонний паспорт;
  • Медична довідка 086-У;
  • 3 фотокартки розміром 3х4, матові, без куточка.